Venninner som ikke unner deg å gå ned i vekt..

Har dere noen av de? Det har jeg. Ihvertfall et par stykker.. Skjønner ikke hvorfor mennesker ikke kan klare å være glade på andres vegne, istedenfor å komme med en slik bemerkning "jeg ser egentlig ikke noe forskjell jeg", når jeg forteller at jeg har gått ned fire kilo. Det skal nevnes at de personene enten er like store som meg, eller kanskje også litt større. Er det typisk, eller er det bare jeg som merker noe til det? Jeg har noen venninner som har gått ned både 10 kg, 7 kg og litt mindre, og jeg gleder meg med de, selvfølgelig er super misunnelig på at det er de og ikke jeg som har klart det! Men er det ikke da bedre at vi tar misunnelsen til oss, og gjør noe med oss selv istedenfor? Jeg har skrytt masse av de venninnene mine om at de har vært flinke, for det har de jo!! Hvorfor skal jeg være så stygg å si at "nei du, jeg ser egentlig ikke noe forskjell jeg?" når de sier hvor flinke de har vært?!

Sånt noe irriterer meg grenseløst! 
Heldigvis har jeg de venninnene som sier de er stolte av meg, at jeg er flink og at de skulle ønske det var de som hadde slik en selvdisiplin. Og da blir jeg glad, får bedre selvfølelse og får en fin dag! Og det er vel det vi ønsker for våre venninner også, er det ikke? Hvertfall jeg :) 

19 kommentarer

Karro

27.mai.2011 kl.17:55

Tror bare man må tenke at de er misunnerlige!

Fordi jeg er slank, har jeg mer det problemet at venninnene mine ikke har noe forståelse for at jeg ønsker å stramme opp mer her og der. Eller at jeg ønsker å ha et sunt liv. For alltid høre - Du trenger da ikke det, du er jo så slank, med en litt hoven tone.

Nei jeg trenger det kanskje ikke, det er mye man ikke trenger her i verden, men jeg ønsker å gjøre det forde.

Når jeg takker nei til is eller gotteri får jeg høre, -Herregud, du som er så slank! Ja, jeg er slank, men har det noen gang slått deg at jeg er slank fordi jeg IKKE spiser det der? Jeg er ikke sank fordi jeg sitter på rompa og dytter i meg dritt...

Det med kropp og vekt er ikke enkelt! Det er en privat og veldig følsom sak som jeg synes de rundt bør respektere og støtte uansett.

Jenny

27.mai.2011 kl.19:04

Kan faktisk være at de ikke ser det og, da. Når man er sammen med personer ofte ser man forandringer sjeldnere enn folk som kanskje møtte deg sist for 2 måneder siden, og ikke har sett deg før du hadde begynt og gå ned.

Livet på Svalbard

27.mai.2011 kl.19:15

De er nok bare misunnelige :P

Noka Diett

27.mai.2011 kl.20:29

Jeg har nok også noen av de, er nesten så jeg føler at noen kjøper inn godteri, brus og sånt når jeg er på besøk, bare for å få meg til å spise det og gå opp i vekt igjen :-b Men holder meg unna, med mindre jeg selv mener at jeg skal belønne meg med snacks :-)

MentaltSlank

27.mai.2011 kl.23:13

Kan være skuffelse over seg selv. Kan være misunnelse. Men og grunn tror jeg ikke de mener det vondt, selv om det svir for deg, og andre som får slik bemerkninger!

Om alle hadde insett at en hvor handling som sprer litt glede, gjerne fører til en en flere slike handling, ville verden vært et bedre sted. Men vi er nok alle født litt egoistiske, og det ER litt vanskelig å unne andre noe godt - og faktisk mene det. Jeg unner alle rundt med så mye jeg kan, men det betyr ikke at jeg nødvendigvis faktisk syns det er så bra, men tvert imot gjør at jeg føler meg deppa som ikke har, eller klarer det selv.

Uansett, det er et mål for alle - å prøve å spre glede og unne andre ting, også vi ikke har! Jeg har ingen overvektige venner eller familie, alle er slanke og spreke... Så jeg snakker ikke med noen om det.

slankecec

27.mai.2011 kl.23:42

Karro: Ja, da har vel forsåvidt du det motsatte problemet av meg! Det er vanskelig å tenke motsatt når man selv er litt stor, og jeg vet selv at jeg er litt av den oppfatningen av at "du er jo så tynn uansett, du kan jo spise hva du vil".. Men det er jo ikke riktig det heller :) Kropp og vekt er vanskelig uansett stor eller liten, tjukk eller tynn!

slankecec

27.mai.2011 kl.23:43

Jenny: Ja, forsåvidt. Men det er hun samme hver gang som bemerker det, og jeg både tror (og litt vet) at hun skulle ønske det var hun selv som gikk ned i vekt. Andre som ser meg like ofte som hu bemerker at de ser forskjell, uten at jeg sier noe først, og ikke alle vet at jeg er på slanker'n en gang.. Så du kan ha rett, for all del, men det er fortsatt noen som bare ikke unner deg den gleden :p

slankecec

27.mai.2011 kl.23:46

Noka Diett: Huff, det er jo ikke hyggelig gjort av dem hvis det virkelig er sånn! Det er vanskelig på jentekvelder når andre spiser godteri og potetgull og det kanskje ikke er min godisdag akkurat den dagen, men idag gjorde vi en ny vri. Jeg ba alle ta med seg en frukt/bær hver, også lagde vi fruktsalat med vanilje kesam. Kjempe godt, og vi sitter igjen med goood samvittighet alle som en :)

slankecec

27.mai.2011 kl.23:48

MentaltSlank: Ja, jeg vet. Det kan være både og, og jeg tror nok ikke at hun mener det vondt - men at hun er misunnelig. Uansett synes jeg hun burde velge ord med omhu, og tenke at med de bemerkingene gjør hun jo så jeg ikke føler meg like flink allikevel. Du har helt rett med at vi er litt egoistiske alle sammen, og aller helst ville hatt lykke før "naboen" fikk det. Men selvom jeg er mer misunnelig enn noen på de som har klart å gå ned 10 og 8 kg, så sier jeg at de er drit flinke, at jeg er stolt og jeg innrømmer med glede at jeg er drit misunnelig! Og jeg synes det er bedre, selvom jeg gjerne skulle vært den personen som mottok alle de ordene selv. MEN jeg kommer dit!! :)

Det er godt du har bloggen da :) Så får du hvertfall fått ut noe med noen andre enn venner og familien din!

Tia

28.mai.2011 kl.02:32

Helt enig med deg! Venninnen din er nok misunnelig. Skjønner ikke hvorfor hun ikke bare sier det som det er? Er jo bare å si at man selv skulle ønske man var like flink, ærlig innrømme at man er misunnelig og se på det som motivasjon :)

Og for deg, så er det vel ingenting som er mer motiverende enn å selv være en motivasjon for andre ;)

slankecec

29.mai.2011 kl.10:19

Tia: Noen mennesker er vel bare sånn, antar jeg! :S Men jeg tenker bare sånn "bare vent du!!" for jeg er ikke ferdig å slanke meg enda ;)

Kjersti

29.mai.2011 kl.19:32

Jeg er selv veldig dårlig til å se at mine venninner har gått ned i vekt, men det er fordi at jeg ser dem ofte og dermed ikke ser forandringen... Det betyr IKKE at jeg ikke unner dem det:) det er jo kjempebra! Selvfølgelig vil jeg at mine venninner skal ha god helse:) og være friske og fine! Det er jo ikke noe som er bedre enn dett:) Måten jeg ser d på er at di stråler mye mer:) di får en helt annen utstråling og er fornøyde med seg selv!! Noe som er kanon bra:D Unner alle det:)

slankecec

29.mai.2011 kl.22:55

Kjersti: Ja, det er jo selvfølgelig mye av grunnen det også! Sier ikke det :) Det er kanskje litt feil skrevet av meg, men den jenta her unner meg ikke det fordi hun skulle ønske det var henne! Men er helt enig, alle som går ned i vekt stråler mye mer og det syns at selvtilliten bedres :) Merker det på mine venninner!

paaslankiing

29.mai.2011 kl.23:13

åja! gitt om! :P tror vi alle har noen av de egentli...

Fighter´n

30.mai.2011 kl.18:49

kjenner meg sykt igjen i det der! Det er så frusterende:/ Eller sjalu familiemedlemmer som sier at du så bedre ut da du var 14 kilo tyngre og overvektig slik mine sier:/

slankecec

30.mai.2011 kl.20:27

Fighter´n: Nei, så slemt sagt!! Huff, unner ingen det der.. Det er IKKE sånn det skal være!!

Fighter´n

30.mai.2011 kl.22:58

nei, virkelig ikke:/

olsen

01.jun.2011 kl.00:50

nå skal ikke jeg forsvare noen her, men de venninne som møtes ofte har mer vanskeligheter for å se forandringer, enn for dem du ikke møter så ofte, ser det med en gang. men jeg synes du skal lytte til deg selv og kjenne etter hva du føler . føler du forandringer , så kan du være stolt over deg selv og tenke at du har klart noe som dem ikke har klart :) lykke til :)

slankecec

02.jun.2011 kl.23:17

olsen: Ja, sant det. Og det vet jeg jo veldig godt :) Litt feil skrevet mye av det i det innlegget, fordi personen jeg sikter til er så misunnelig fordi hun ikke klarer det selv. Hehe, derfor! :) Men tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

slankecec

slankecec

22, Oslo

Jente på 22 år, med litt for mange kosekiloer på kroppen, som nå skal bort! Her kan du følge meg på veien :)

Kategorier

Arkiv

hits