Hvor viktig det er med gode sko tilpasset DIN fot!

Jeg jobber i en sportsbutikk, og hver gang jeg er på jobb er det mange kunder innom som skal ha nye joggesko. Ofte er det første spørsmålet som blir stilt "har dere noen på tilbud?" eller "hvilken sko er den billigste?" uten å bry seg om den eventuelle skoen faktisk er riktig for dems fot eller ei. Kanskje har vi en sko som er for de som overpronerer på tilbud, og hva hvis kunden da er en nøytral fot? Jeg selger aldri sko til kunder, som jeg VET ikke er riktig for de. Det vil bli som å selge de plager, og da er jeg ingen god selger ;)

Det viktigste når man skal ha nye joggesko er å finne ut av hvilken fottype du har! 
Har du en nøytral fot?
Plattfot?
Tverrplattfot?
Overpronerer du?
Underpronerer?
osv.
 


Dette kan du se ved å stå på en speilkasse:

Da står du oppå kassen barbeint, også kan man se fottrykket ditt i speilet under der du står. Veldig kjekt :) Og veldig greit for oss ansatte også, fordi man vet med sikkerhet at man kan finne en sko som er riktig for din fot, slik at du ikke ender opp med noen plager!

Opplever veldig ofte at kunder ikke vet hva slags fottype de er. Og det første jeg alltid gjør med kunder som ikke vet det, er å be de stå på den kassa slik at vi har et utgangspunkt og gå etter, før vi ser på sko. Har flere ganger opplevd at kunder som har kjøpt sko av meg, som har hatt plager før, har kommet tilbake igjen - glade og fornøyde, fordi plagene dems har forsvunnet! :)  

I det nyeste woman bladet nå, var det en test av løpesko. Der utropte de asics gel kayano som testvinner! Og den skoen er super den, en av asics toppmodeller, men den skoen er oppbygd på innsiden - noe som vil si at en person med en nøytral fot kan få vondt av å løpe med den. Jeg, som har nøytralfot, får vondt av å løpe med den skoen, fordi den ikke er riktig for meg. Blir så irritert av sånne tester i de bladene, som ikke har peiling! Nå går kanskje mange å kjøper den skoen, kanskje ikke får testet seg, også ender muligens opp med plager. Ikke bra, ikke bra!! 

Så neste gang du skal kjøpe sko! Dra til en butikk som har kunnskap, finn din fottype og deretter riktig sko til din fot! Lykke til :)

Jeg har spilt håndball siden jeg var fem år, alltid trent mye og hadde blant annet kronisk beinhinnebetennelse fra jeg var 14 til jeg var nesten 17 år. Utrolig slitsomt for en som har ofte to treninger hver dag i uka, pluss to kamper i helgene! Halve håndball laget hadde beinhinnebetennelse fordi alle brukte adidas stabil sko, mens da vi fikk et samarbeid med mizuno som 15åringer, forsvant plagene til flesteparten. Bortsett fra de uheldige, slik som meg, som endte opp med kronisk! Stabil skoene var rett og slett noe dritt, men heldigvis har adidas skjerpet seg betraktelig på sålene nå! :) Har sverget til mizuno siden jeg var 15 år, og har sikkert hatt 20 par mizuno sko siden den tiden. Hehe, favoritt <3

Mine favorittsko:


Mizuno wave creation:
Toppmodellen til mizuno. Koster 200 kr, men er absolutt verdt pengene! 
Bruker disse til å trene ute med, ofte lange løpeturer.
Mizuno wave lightning 7
Håndballskoene mine. Gull verdt! Koster 1499.


Wave inspire 
Brukes til innetrening. Ofte i tester/intervaller på håndballen (orker ikke alltid lightning skoene), eller treningsstudio. Koster vel 1499 de også mener jeg å huske. Rundt der en plass!

 Mizuno wave rider 12
Brukes til utetrening. Viktig å ha flere par å løpe på! 
Koster vel 1399-1499 en plass. 


I tillegg har jeg akkurat begynt å løpe på Nike også. Bare for å ha noe å veksle på! Da løper jeg på Nike pegasus eller Nike vomero 6! 
 

2 kommentarer

Slank Meg Flat

29.aug.2011 kl.23:41

Hmm, dette hørte jeg om på radioen for litt siden. Jeg er definitivt underpronert, man kan se det på samtlige høye heler jeg har..

Men jeg merker det ikke i joggeskoa mine, og jeg aner ikke hva de er for..

slankecec

30.aug.2011 kl.12:12

Slank Meg Flat: Hm, jaa. Men hva heter skoene dine da? Så kan jeg si deg det jeg :D

Skriv en ny kommentar

slankecec

slankecec

22, Oslo

Jente på 22 år, med litt for mange kosekiloer på kroppen, som nå skal bort! Her kan du følge meg på veien :)

Kategorier

Arkiv

hits